Världen i en taxi

Hejsan,
ja ni var ska man börja. Jag var övertygad om att mitt första mail skulle handla om Zimbabwe, om människor, staden och framförallt WiPSU, men ack så fel man kan ha. Sant detta mail handlar om människor men inte i Harare utan snarare 11 000km bort, människor i en Taxi körande på väg bort från flygplatsen i Wien.

Klockan är tre på natten och vi har äntligen fått ett hotellrum någonstans mellan flygplatsen och stadskärnan. Vi sitter i en Taxi och har alla fattat ett tyst, men gemensamt, beslut om att se komiken i den 13+ timmar långa förseningen innan planet kommer lyfta igen.

Sakta börjar en inofficiell presentationsrunda: en affärsman inom kaffe industrin påbörjar på en monolog om komplexiteten inom export sektorn, mittemot sitter en bankkonsult från Geneve och nickar igenkännande med ett leende på läpparna. Den blivande volontären i ett barnhem i Tanzania börjar prata med den nya praktikanten på en ambassad i Dar es-Salaam om deras förväntningar, och sanitetsarbetaren från Mocambique följer deras samtal med en trött blick.

Utöver dessa ingår också en forskare om synergi effekter inom jordbruk och en delegation mötes-koordinatorer från FN. Tillsammans bildar vi vad jag väljer att döpa till en ”liten värld i en Taxi”. Människor från fyra kontinenter med en demografi och intressen som bara kan beskrivas som varierad enade i den smått komisk stämning på väg till någon stans i ett land där ingen förväntat sig spendera natten.

Kanske inte vad jag förväntade mig eller hoppades på men det måste ju ändå medges att 13 timmars integration mellan och med dessa aktörer var allt annat än långtråkigt.

/Hanna

En reaktion till “Världen i en taxi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s