Elva damer och en man

Vad kul att allt löst sig, med boende och resa! hur trivs ni i era nya städer? har aldrig varit i någon av dem så det vore kul att höra era perspektiv på städerna, största intryck etc.? och nej Annabel tyvärr tror jag inte jag fick vänner för livet i taxin men vi kommer alltid ha vår natt av minnen 🙂

Själv då jo jag har börjat göra mig hemstad här i Harare så jag tänkte att det också kan vara värt att ge en liten plattform.

Jag bor på ett vandrarhem cirka 20 min promenad från centrum högst upp på en kulle men en 2 meter stor elefant utanför grinden. Bara för att hålla mig till ett tema fortsätter Taxi temat ”världen i vandrarhemmet” får man nog kalla det, med risk för att vara repetitiv. Då vi delar kök träffar man folk från hela landet och världen alla med olika anledningar att vara i Harare (jobb, sjukhus, semester etc.) men vandrarhemmet som den gemensamma faktorn.
zim 1 (19)Aviary Photo_130560185414368564

 

 

(utanför vandrarhemmet)

Två kombitaxi bort ligger WiPSU, en feministisk stöd enhet till kvinnor inom politik i ett vitt hus med en liten bakgård som varje dag fylls av elva damer och en man, den ena lika underbar som den andra. Första veckan fick jag möjlighet att sitta och prata med alla om deras arbete: Vilka lagförslag de just nu skriver kommentar till, hur de går till väga för att styrka kvinnliga politikers roll i deras valdistrikt, hur de jobbar med tekniskt stöd och forskning, samt självfallet mål, rutiner och visioner.

zim 2 (6)

(WiPSU)

Om jag nu efter jobbet skulle vara trött på jobb verkar det som om det finnas live musik var och varannan kväll. Måst dock erkänna att det kommer ta ett tag för mig att vänja mig med den konstanta grillningen av kyckling, detta även på det mest osannolika platser. Än är den mest osannolika platsen bageriet på väg till jobbet där kön ringlade fram för att köpa bröd, chelsea buns, doughnu, kaffe och ja, varför inte ett ny grillat kycklinglår.

zim 2 (3)
/Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s