Roadtrips med Bandile

När ETU tar sig någonstans gör det oftast med bil. Det här är ju egentligen inte så konstigt men då tar vi inte hänsyn till att resorna från huvudkontoret ut till provincerna Eastern cape eller KwaZulu Natal är mellan 6 och 12 timmar – minst.

Vägarna är långa och raka och mesta av trafiken verkar beså av 14-wheelers och bilar med flak, här kallade bakkies. Bandile har hittils kört var enda sträcka helt själv och han har en förmåga sig vaken som jag personligen skulle vilja betrakta som en superkraft (hans på repeat spelade album av saxofon-ballader från 90 talet har inte imponerat lika mycket).

Även om jag tagit mer bilder på dammiga solnedgångar över det platta slätterna än vad min Instagram-konto kan tolerera och är nöjd med det vill jag ger en känsla över unge just hur ad hoc ett arbete kan bli och frustrationen det kan medföra. Sätt er nu in i Bandiles situation när han denna onsdag tillika nationella helgdag i form av Heritage Day kommer till kontoret för att hämta upp mig och nytt material inför en 7 timmar lång resa till Durbin. Han kom hem sent igår kväll (efter att kört ungefär samma sträcka till Johannesburg) och vi påbörjar resan lite senare än tänkt. Två timmar från Durbin får vi ett samtal och workshopen är framflyttad. Tjänstemännen som vi skulle besöka hade lite annat att göra.

Vi tar in på ett hotel i Durbin och försöker göra lite arbete från våra dator och i alla fall tänka at vi bara ska arbeta två mil därifrån dagen därefter. Heritage Day fick firas med en Durbin Curry på hotelets bar och känslan av att arbetet med utbilda och leda utveckling emellanåt säkert är otacksamt men viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s