Sysselsättningen

Annabel och Jon, tack för det ni delar så otroligt intressant att läsa! Tänkte bara lite snabbt dela en iakttagelse:

DSCN0598

AKTIVITETEN

Vänster fot ett steg fram, högt knä, höger for ett steg fram, högt knä (repetera 5 gånger). Vänster fot korsar höger, kroppen roteras 45 grader, högt knä. Hand mot panna. Hand ner. Vänster fot korsar höger, kroppen roteras det resterande 45 graderna, högt knä. Vänster fot ett steg fram, högt knä, höger fot ett steg fram, högt knä (repetera 5 gånger). Och glöm inte högt knä!

KLÄDKODEN

Två kvinnor i jeans och blus, en annan i kjol och kavaj. Två män i kostymbyxor och fem i jeans alla män i skjortor.  Skor, av varierande storlek och form: ballerina, springskor, loafers vanligast: blanka kostymskor.

PLATSEN

Två stora vägar korsas, trafikljuset byter färg i jämn takt, morgon rusch i trafiken. Tidning, Maputi, frukt och cigaretter säljs av unga män som står mellan filerna. Två stora billbors, en som sträcker sig över sex filer, en ger skugga vid Jakarandan som står i ena hörnet av korsningen. Marken bredvid asfalten: torkat gräs och röd jord. I skuggan, i hörnet, i det torra gräset högt knä!

SYFTET

Att få ett certifikat, att bli vakt, att få ett jobb!

CITATET

”Du vet Hanna, ingen i min familj är där de vill vara, ingen gör vad vi vill. Vi har bra utbildning och studielån men det finns inga jobb! Inte sedan före jag var född, när det var bra, när ekonomin förstördes försvann allt. Vi jobbar med det vi hittar. Det enda kravet jag har när jag ansöker om ett jobb är att de anställer mig. Se dom där borta, vi försöker, men de flesta av dom kommer inte få ett jobb.”

/Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s