Kickboxning & knäckebröd

Hanna och Jon!

Dagarna går så snabbt och det slog mig precis att jag inte skrivit här på hur länge som helst! Känner ni likadant? Att det är svårt att förstå att halva praktikperioden snart har gått? Snart har vi deadline för nästa tidning så jag jobbar på för fullt med mina reportage.

Just nu skriver jag om bröstcancer och självförsvar för kvinnor, och utöver det åker jag runt och pratar med skolklasser för att höra vad de tycker om innehållet i tidningen och vilka ämnen vi skulle kunna skriva om för att locka lite yngre läsare.

Mest har jag varit på en skola som heter St. Pauls College (se bilden), som ligger fem minuters promenad från mitt hus. Jag har blivit bra kompis med kuratorn där så jag har fått träffa hennes elever nästan varje dag. Nu har det gått så långt att jag känner igen nästan alla ungdomar när jag ser dem på skolgården – kanske är det bra då att det här är sista dagen som jag ska hänga med dem.

Jag tycker i alla fall att det är jättekul att prata med eleverna och höra vilka frågor som är mest aktuella för dem. Oftast är det ämnen som preventivmedel, grupptryck, förhållanden, föräldrarelationer och familjeproblem som kommer upp och jag gissar att jag och mina klasskompisar hemma hade svarat nästan exakt samma sak om någon hade frågat oss för tio år sedan.

Vissa elever har också sagt att de vill läsa mer om sport, mode och kändisar samt att tidningen borde innehålla suduko, serier och roliga skämt ”för att lätta upp”. Jag förstår ju var de menar men jag tror att det finns en hel bunt med andra tidningar som redan erbjuder allt det där…

Ja, det här är lite av vad jag pysslar med om dagarna. Just nu är jag hemma och dricker iskaffe (det är så vaaaaaaaaarmt ute!) och snart ska jag tillbaka till skolan och träffa en sista klass. Sedan ska jag tillbaka till kontoret för att fortsätta skriva på mina artiklar. Ikväll ska jag och Paleni köra kickboxning! Jag har velat lära mig hur länge som helst och nu har jag hittat en klubb och en träningskompis så nu har jag äntligen chansen.

Hoppas ni mår bra!

/Annabel

PS. Jag fick förresten ett meddelande från en kompis för ett tag sedan som skrev typ ”alltså, det är ju kul att läsa om din praktik och så men jag undrar liksom vad du äter!”. Om det är fler som ligger sömnlösa över denna fråga så kan jag meddela att jag äter nästan precis samma saker som hemma. Jag VILL så gärna kunna svara något annat men sanningen är att mataffärerna är proppfulla av europeiska varor och de säljer till och med Wasa knäckebröd… För den som äter kött är det säkert en fantastisk matupplevelse att vara i Namibia men för den som inte gör det (som jag) så finns det tyvärr inte så mycket nytt att välja på.

Med det sagt så är jag nyfiken på att höra mer om hur ni har det! Vad jobbar ni med om dagarna? Vad får ni för arbetsuppgifter? Har ni några roliga anekdoter att bjuda på? Och vad äter ni? DS..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s