”Never lie behind a taxi…”

Okej, så blev orimligt avundsjuk på att du både åkt sandboard och hoppat fallskärm Annabel! I övrigt blev jag också inspirerad av din iakttagelse Hanna. Så jag ger mig på en egen:

Häromdagen blev jag med hjul.

En vit Mazda 323 som av att bedöma på interiören hade sitt hem och glansdagar på 80-talet. Grå muggig klädsel som i ett tappert, eller fåfängt, försök nu draperats med tribalutsmyckade överdrag. En hård ratt, slät efter alla förare som greppat om den innan. Instrumentpanelens orangea symboler och tecken ger ett nostalgiskt sken av Commodore 64, filmen Tron och ett överhängande kallt krig. Och jag kunde inte ha varit gladare.

Under de taxiresor och snålskjuts med housemates jag hållit mig till innan jag fick dessa vingar (det går inte att nog understryka friheten jag upplever) så har jag försökt förstå trafiksituationen för Johannesburgs 4,4 miljoner invånare. Och vad en bör förstå men, som jag aldrig tror jag kommer greppa helt och hållet, är taxisystemet.

Det här inte ”klockan-är-kvart-i-ett-ring-en-bulle”-taxis. En taxi i Johannesburg (Sydafrika i stort) är minibussar med utrymme för en begränsad oändlighet av människor. Många av bussarna bär ett mönster med Sydafrikanska flaggan färger men det verkar inte vara ett krav. Systemet ligger i gränslandet mellan att vara officiellt och inofficiellt. Tillräckligt använt för anses officiellt tillräckligt oreglerat för att vara inofficiellt. Du gör handtecken vid stoppljus för stoppa dem och hoppa på. Sitter du längst fram agerar du kassör och konduktör. De stannar när du säger att den ska stanna och använder om du har tur använder de blinkers. De organiseras, av alla axelryckningsbemödda rykten att döma, av kriminella ligor. Konkurrerar din taxi med en annan taxis rutt kan det sluta med eldstrid. Mad Max-style.

Samtidigt är detta det enda sättet för de utan medel till bil att ta sig runt. Kollektivtrafiken i övrigt är en nyetablerad busslinje med egen fil som oftast ekar tomt (men givetvis används den av taxis då de känner för det). Att cykla är en dödsönskan. Taxisarna förblir Joburgs vita blodkroppar och jag har fått lära mig två saker om hur jag nu ska förhålla mig till dessa taxis i trafiken: Ligg aldrig efter dem – du aldrig när de stannar. Ligg efter dem om du vill komma fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s