Vykort från Etosha

Först av allt måste jag börja med att säga GRATTIS till bilen, Jon! Jag förstår vad du menar när du skriver om ”frihet” och ”vingar”. Själv har jag ingen bil här utan är, precis som du var, beroende av taxichaufförer och snälla bilägande kompisar.

I Windhoek finns taxibilarna överallt, så det är inga problem att ta sig runt. Det är bara att promenera lite längs med gatan du vill åka på så kommer en taxi snart tuta på dig och så kan du bara sträcka ut handen och stoppa den. Hemma i Sverige finns det få saker som gör mig så fruktansvärt irriterad som män i bilar som tutar på tjejer och den irritationen sitter väldigt djupt i mig har jag märkt, haha… Men jag börjar vänja mig av vid det för här är det ju (oftast) en bra grej, åtminstone om du vill slippa promenera i hettan.

Men – åter till frihetskänslan och drömmen om en egen bil. Även om Windhoeks gator är proppfulla med taxibilar så är de flesta överens om att det inte är så smart att åka med dem (eller promenera själv ute) efter att det blivit mörkt. Solen går ner vid 19 och jag brukar komma hem från jobbet vid 18 så det finns inte så mycket utrymme att handla, träna eller åka till en kompis på andra sidan stan… Det finns ett taxibolag som är allmänt känt för att vara säkra på kvällar och nätter och det är klart jag kan ringa efter dem, men en egen bil alltså… Ja, jag vill alltså helt enkelt bara säga att om du är avundsjuk på mig för att jag hoppat fallskärm så är jag definitivt avis på dig för att du har en egen bil!

I helgen hyrde jag i alla fall en bil med tre tyska killar och körde fem timmar norrut mot Etosha National Park för att campa och titta på fina djur. Etosha var helt fantastiskt men om jag någonsin igen måste spendera tre dagar i en bil med tre killar som konstant pratar om hur ”gött” lejonhanen har det, som totalt ignorerar dig när bilen går sönder, när tälten ska sättas upp, när grillen ska tändas – ja, i princip när allting praktiskt ska fixas – då vet jag inte vad jag gör.

Det var helgens lilla jämställdhetsanalys. Här kommer djuren:

 

IMG_0655

IMG_0659

IMG_0638

IMG_0632

IMG_0689

IMG_0670

Sista bilden här är en död elefant med massor gamar sittandes på den. Tänkte att det var bäst att inte zooma in…

/Annabel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s