Sarajevo

Hej!

Under tiden sedan mitt sista inlägg har det hunnit hända massor av saker. Jag har bland annat varit i Sarajevo, Bosnien och Hercegovinas huvudstad. Det var en supermysigt stad. Arkitekturen var intressant, de gamla delarna av staden ligger till öst och kallas Baseskije (gamla stan) och är präglat av ottomansk stil med flera moskéer.

Till väst ligger en del av staden som är mer europeisk i sin stil. Sarajevo är verkligen en brytpunkt mellan öst och väst. Det finns även en moské, en kyrka (katolsk), en katedral (ortodox) och en synagoga inom några hundra meters avstånd. Det var även här som Franz Ferdinand blev mördad vilket ledde till att första världskriget bröt ut.

Sarajevo ligger beläget i en dal. Man ser hus som klättrar upp mot topparna av bergen runt om. Det bosniska kaffet var som det serbiska, båda lika det turkiska men man blandar själva kaffepulvret med varmt vatten i stället för kallt och kokar det inte tillsammans.

21

Jag var i Sarajevo för att arbeta med en partnerorganisation, Institute for Youth Development (känt som KULT innan) som ska åka till Sverige och Stockholm på ett studiebesök snart. Bosnien slåss i stort sett med samma problem som resten av Balkan, arbetslöshet, byråkrati och korruption.

Det var en supermysig stad, även om jag fick böter på spårvagnen (visste inte att man skulle stämpla biljetten, tydligen suuuuuuuperviktigt) och tvingades äta kött för min rena överlevnads skull 😦 Det var verkligen svårt att få tag på nån vegetarisk mat om man skulle äta ute.

PH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s