Anna: intro

Kära läsare!

Mitt namn är Anna och jag ska praktisera på teaterorganisationen Qendra Multimedia här i Prishtina, Kosovo. Har ni lyssnat på Balkanpodden så har ni hört hur jag pratar också, och kanske vet lite mer om mig. Jag studerar i Göteborg sedan tre år tillbaka på min fil. kand. i Europavetenskap, med inriktning statsvetenskap. Jag är särskilt intresserad av postkommunistiska stater och hur public service media bedrivs, finansieras och påverkar/skapar/påverkas av ett samhälle. Eftersom Kosovo är en stat under utveckling så är jag otroligt stolt över att vara just här, just nu! Jag är born and raised i Sundsvall där teaterorganisationen Kvartersteatern har gjort teater till en stor och viktig del av mitt liv, tack vara mitt deltagande i studiecirklar med improvisation under hela min uppväxt. Jag anser att teater är ett av de bästa verktygen för att utvecklas som människa, då det skapar nyfikenhet och rum för kreativitet.

Det är alltså jag som kommer att starta denna serie av uppdatering som Palmecentrets fyra utsända praktikanter kommer att driva, en vecka i taget där en och samma praktikant kör blogg och Instagram parallellt. Den här inledande veckan kommer ni att få följa med mig i Qendra Multimedias dagliga arbete i att skapa förståelse och föra samman människor med teater som demokratiskt verktyg! Då jag själv har bakgrund i teater känns det extra spännande att få spendera praktiken på en teaterorganisation med så fina människor. Frågor jag har: Vad spelar teatern för roll i Kosovo? Kan teatern bidra till att minska spänningarna i samhället?

Plan för veckan: jag kommer jag att delta i en workshop med kosovanska ungdomar som förbereder sig inför ett teaterutbyte med schweiziska ungdomar (9-25 april i Schweiz). Den 17 februari (denna onsdag) så är det Kosovos självständighetsdag, som också är en röd dag här i Kosovo. Protester kommer att äga rum på Prishtinas huvudgata. Ytterligare rapportering följer!

(Kan off the record meddela att det är svensk sommar här. Ullkappan börjar redan kännas överflödig!)

Tack Olof Palme International Center (OPC) och Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) för att jag har fått möjligheten att praktisera i arbetarnas anda. Kul att ni läser! Vi höres.

Allt gött,

Anna

 

DSC_0193
Qendra Multimedia: kontoret.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s