Första veckan i Kapstaden

Nu har jag varit precis en vecka här i Kapstaden, den första tiden har mest gått åt till att lära känna staden och lösa praktiska bekymmer som att ordna sydafrikanskt nummer och se hur jag tar mig på bästa sätt från hemmet till jobbet.

Kapstaden är kontrasternas stad när det gäller precis allt. Ena taget åker du mellan lyxvillorna i Camps Bay bland porschar och lyxrestauranger, till att fem minuter senare vara bland plåtskjulen i ett township.

Vädret ändras från dag till dag, ena dagen är det blåsigt, regnigt och tio grader varmt. Nästa dag är det vindstilla, soligt och tjugofem grader varmt.

14225426_10210580557009276_7766006849421678288_n

I torsdags gjorde jag min första dag hos organisationen
Trust for Community Outrech and Education (TCOE).

De första dagarna har varit ganska lugna, med mycket introduktion om organisationen. TCOE jobbar med allt från att informera om vad som gäller rätten och omfördelning av land, till att stödja lantbruksarbetare på deras gårdar. Just nu stödjer de arbetarna på Robertson Winerys som strejkar på grund av bland annat usla löner. Idag kom en bil full med matvaror som ska delas ut till de arbetare som deltar i strejken.mat-strejk

Idag fortsätter arbetet med att läsa på och förstå vilka TCOE är och lägga upp en plan över vad jag kommer göra under min tid som Palmepraktikant.

Tom Winther

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s