Praktikanter HT2015

Denna blogg drivs av praktikanter som under terminen praktiserar hos olika partnerorganisationer och vi som skriver är:

Sanna

Sanna Eliasson
Sanna gör praktik på Palmecentrets lokalkontor i Tirana, Albanien. Hon kommer från Hofors, men har i Uppsala tagit en politices kandidatexamen i utvecklingsstudier och läser nu på masterprogrammet i mänskliga rättigheter. Sanna är uppvuxen och fortfarande aktiv i arbetsrörelsen på flera håll. Erfarenheterna kring organisering, folkbildning och påverkan kommer bland annat från Unga Örnar, SSU, ABF och Socialdemokraterna. Hon tycker att det skall bli fantastiskt att nära få lära känna det albanska samhället och förstå de kamper som bedrivs i det böljande kustlandet längs Adriatiska havet.

Malin

Malin Henriksson
Malin gör praktik i Palestina hos en av Palmecentrets partnerorganisationer. Engagemanget i arbetarrörelsen startade år 2006 då hon gick med i SSU och med några kamrater startade upp SSU-kommunen i bohuslänska Lysekil. Politiska frågor som ligger henne extra varmt om hjärtat är jämställdet, fackliga rättigheter och internationell solidaritet. Efter sin kandidatexamen i statsvetenskap har hon bland annat pluggat genus A och genomfört två praktikplatser – den senaste på S&D-gruppen i Europaparlamentet. Förutom politik, så tycker hon om kaffe, umgås med vänner och doften av tång och saltvatten.

Ola

Ola Linder
Ola gör praktik på en av Palmecentrets samarbetsorganisationer på Västbanken. Han är särskilt intresserad av mänskliga och sociala rättigheter i en alltmer rörlig värld. Tidigare har han varit fackligt aktiv i Hotell- och restaurangfacket och tagit en juristexamen. Musik är en viktig del i hans liv.

Nasli

Nazli Pirayehgar
Nazli är uppvuxen på Ekerö där hon som tonåring var aktiv inom SSU innan hon flyttade till Storbritannien för att påbörja sina juridik studier. Efter examen blev saknaden till soliga Sverige så stor att hon tog första planet hem igen. Väl hemma tog hon en magisterexamen i EU-rätt med fokus på mänskliga rättigheter. Nu befinner hon sig i Kosovo där hon genomför en praktik på Palmecentrets huvudkontor i Pristina.

De åsikter som uttrycks är våra egna och representerar inte nödvändigtvis Palmecentrets.

Läs mer om Palmecentrets praktikantprogram på www.palmecenter.se.

Copyright toppbild: Matti Mattila.